Repamera och Myrorna inleder skrädderisamarbete

25 apr 2018

”Vår vision är att det ska vara enklare att laga och sy om än att köpa nytt. Vi digitaliserar skrädderibranschen, och Myrorna säljer second hand – ett steg i rätt riktning för att nå vår vision”, säger Henning Gillberg, Repameras grundare.

Henning Gillberg, Repamera

Myrorna och Repamera har inlett ett samarbete för att erbjuda fler alternativ för de som vill ha en mer aktiv garderob för sju av tio använder inte hälften eller mindre av plaggen de har i sina garderober. Den största anledningen är att de är i fel storlek, men där hänger även trasiga kläder. Det visar en undersökning som Myrorna gjort i samarbete med YouGov.

”Att kunna erbjuda en skräddartjänst i utvalda butiker är en utökad service som vi hoppas ska kunna hjälpa fler att hitta sina drömplagg second hand. När det bara finns ett unikt plagg av varje så kan det vara till stor hjälp att kunna lägga in eller lägga upp för att det ska sitta riktigt bra”, säger Nina Adler, kommunikatör på Myrorna.

I fyra av Myrornas butiker i Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro kommer kunderna ges rabatt på skräddartjänster och hjälp att beställa om ett plagg behöver sys in eller sys upp.

Skräddarservicen är ett testsamarbete under våren och både Myrorna och Repamera hoppas att det kan få fler att använda sina kläder mer på både kort och lång sikt. För att vårda och reparera de kläder som redan finns är ett viktigt steg på vägen mot ett mer hållbart samhälle.

Dela artikeln!