lördag 20.07.2024

Volvo Cars börjar bygga bilar av återvunnen plast

Volvo Cars aims for 25 per cent recycled plastics in every new car from 2025
20 jun 2018

Senast 2025 ska varje ny Volvomodell som lanseras bestå av minst 25 procent återvunnen plast. Det har Volvo Cars ledning beslutat som ett led i arbetet att aktivt stödja FN:s kampanj Clean Seas.

– Volvo Cars har åtagit sig att minimera sin globala miljöpåverkan, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Cars. Miljövård är ett av Volvos kärnvärden och vi kommer att fortsätta att hitta nya sätt att föra in detta i vår verksamhet. Den här bilen och vår ambition för återvunnen plast är ytterligare exempel på detta åtagande.
För att visa på genomförbarheten för ambition har företaget avtäckt en specialbyggd version av sin XC60 T8 plug-in hybrid-SUV som ser ut exakt som den befintliga modellen, men där flera av bilens plastkomponenter har bytts ut mot motsvarigheter som innehåller återvunnet material. Avtäckningen skedde i samband med Volvo Ocean Race i Göteborg. 18 juni 2018.

Dela artikeln!