CA konferens Västerås 2023

Om affärs- och samhällsmöjligheterna med cirkulär ekonomi – i praktiken.

Datum
20/9
2023
Tid
08:30
- 16:45
Plats
Plaza konferens alt. digital live

Om affärs- och samhällsmöjligheterna med cirkulär ekonomi – i praktiken.

Välkommen till en heldagskonferens + workshop + minimässa + eftermingel på Plaza i Västerås.

DELNING, MAT & JORD, FASTIGHET och FÖRNYBART
AGRITON • BIOHUMUS SWEDEN • FREELWAY  • HUMMELTORP • IHOPA GRANNBOXEN
ÅTERBYGGET • MEWAB • PALATS  • RECOMA  • VAFABMILJÖ
micro CIRCULA • MINIMÄSSA

Konferensen arrangeras av CirEko.
I samarbete med VafabMiljö och Handelskammaren Mälardalen.

 

           

 

Vill du komma i kontakt med oss. Mejla på kontakt@cireko.se

Program

Konferensens invigningstalare är Landshövding Johan Sterte. Därefter följer många intressanta presentationer på cirkulära affärsidéer och lösningar. I minimässan kan du inspireras ytterligare.

I konferensen ingår fika fm och em samt lunch. Stanna kvar på eftermingel med lätt förtäring och dryck. Bo kvar på Plaza till förmånligt pris och delta på studiebesök dagens efter till självkostnad.

kl 8.00
Registreringen öppnar. Kaffe/te.
kl 8.30
Minimässan öppnar
kl 9-16.45
Konferens
kl 17-19
Mingel med mat & dryck
Agriton

Välgörande mikroorganismer för jord, växter, människor och djur

med Ebba Horn,
vd samt familjejordbrukare Öråkers gård
EM, Effektiva Mikroorganismer, är en blandning med över 80 olika välgörande mikroorganismer. EM-tekniken går att använda inom många områden såsom hälsa, städ, vattenrening, jordbruk, bokashi, trädgård och djur. Där EM används skapas hälsosammare och friskare miljöer. Resultatet blir en högre naturlig motståndskraft för jord, växter, människor och djur samt minskade klimatutsläpp och ett mindre behov av gödningsmedel. Agriton har generalagentur för EM i Sverige.
Läs mer
Biohumus Sweden

Storskalig naturgödselproduktion med hjälp av kraften från masken

med Ahmet Bahceci,
vd och grundare
I egen storskalig anläggning, Sveriges första och enda, sker produktion av naturliga, ekologiska och KRAV-märkta produkter fyllda med mikroliv. Det görs med hjälp av 35 miljoner daggmaskar som bryter ner hästgödsel och organiskt avfall. Resultatet blir ett naturligt organiskt gödsel, maskgödsel, även kallat biohumus eller vermicompost. Det innehåller massor med näring och mineraler som gör att jorden blir extra näringsrik och gör växterna mer motståndskraftiga. Kan användas både för privatbruk och för professionella.
Läs mer
Freelway

Smart mobilitetstjänst för person och paket baserat på befintliga och framtida transporter

med Tobias Frongren,
vd och grundare
En smart mobilitetstjänst som matchar och samordnar transport- och leveransmöjligheter av både person och paket baserat på befintliga eller framtida transporter inom exempelvis kollektivtrafiken, företag och byalag.
Läs mer
Hummeltorp

Världsledande på att återvinna naturresurser och omvandla till högkvalitativa produkter

med Christer Otterström,
vd
På Hummeltorp pågår ett ständigt utvecklingsarbete med ledorden cirkulärt, hållbart och klimatneutralt. De tar emot och återvinner schaktmassor, berg, jord mm. och omvandlar till ett brett sortiment av miljöcertifierade produkter för villaträdgårdar, parkanläggningar, nybyggnation, industriområden och infrastruktur. Idag återvinns 96 % av allt inkommande material. De utgår från obehandlade massor, rengör och förädlar dem i olika steg och återvinner på så sätt fyllnadsmaterial som ofta har bättre egenskaper än de ursprungliga materialen. På så sätt minskas behovet av att utvinna nya ändliga naturresurser.
Läs mer
Ihopa Grannboxen

Gemensamt förråd, fyllt med bara det bästa, som någon annan sköter

med Johannes Dahlberg,
medgrundare
Tänk ett gemensamt förråd, fyllt med bara det bästa, som någon annan sköter. Det är Ihopa grannboxen. Boende frigör förvaring, slipper sköta prylarna, slipper välja vad de ska köpa med risk för felköp.
Läs mer
Återbygget

Cirkulär lönsam byggsektor med kreativitet och samverkan som verktyg

med Pelle Holst,
grundare
Med utgångspunkt från Mälardalen, och en tro på förändring genom samverkan, har Återbygget lyckats skapa en cirkulär byggmarknad baserat på spill och rest från såväl storbyggen, produktionsindustri som från privatpersoner. Produkterna säljs både i fysiskt butik och e-handel. För att kunna skapa förutsättningarna för cirkulära flöden inom byggsektorn så behövs ett helhetsgrepp. Genom att jobba gränsöverskridande, i en bred samverkansmodell hittas möjligheter där ingen annan letar.
Läs mer
MEWAB

Från industrirester till växtnäring med egenutvecklade cirkulära processer

med Per Ljungberg,
vvd
Med egenutvecklade innovativa processer tas industrins restprodukter och material tillvara och omvandlas till produkter där så mycket växtnäring som möjligt återförs till kretsloppet.
Läs mer
Palats

Appen som med Ai-teknik gör det enkelt att hantera produkter och material cirkulärt - internt och externt

med Amelie Berggren,
Head of Growth
Palats är en digital plattform för inventering, hantering och återbruk av möbler och material. Med användarvänlig design och AI möjliggör Palats en hållbar och cirkulär digitalisering av dessa resurser. Genom att revolutionera hanteringen av resurser inom bygg- och fastighetsbranschen bidrar Palats till att minska avfall och koldioxidutsläpp. Plattformen erbjuder enkel spårning, hantering och återbruk av material och möbler. Palats är redan ledande på den svenska marknaden och har förtroende från stora fastighetsbolag och arkitektfirmor. Målet är att bli en global matchmakingtjänst för köp och försäljning av återbrukade tillgångar. Välkommen in i Palatset!
Läs mer
Recoma

Cirkulär byggskiva av återvunna förpackningar revolutionerar branschen

med Fredrik Rosenberg,
försäljning
Läs mer
Vafabmiljö

Smart grönt kretslopp för skrutt och svinn med toppmodern biogasteknik

med Pernilla Widén,
avdelningschef Process och underhåll
Redan 1995 började Vafabmiljö samla in matavfall i bruna påsar och omvandlade det till jord. 2006 började produktionen av av biogas och biogödsel baserat på matavfall, och som idag kommer från ca 340 000 invånare och 10 000 företag i Västmanland, Enköping och Heby. Biogasen används bland annat som drivmedel för kollektivtrafikens bussflotta. Biogödseln kommer till nytta som växtnäring på regionens lantbruk. 2021 nyinvigdes biogasanläggningen. Den har moderniserats med ny teknik så mer av skrutt, rester och matsvinn kan tas omhand.
Läs mer
Landshövding Johan Sterte
invigningstalare
Läs mer
micro CIRCULA
med CirEko Akademi
Läs mer
Minimässa
Läs mer
Mingel & mat
Läs mer
Moderator
Camilla Blomqvist
Läs mer

Minimässa

AgritonGROUP_logo 1500

Agriton

Agriton visar produkter för olika användningsområden: • Att fermentera matrester: Bokashihinkar, Bokashiströ, Microferm (flytande EM). • Rening av vatten: Microferm, Bokashilerbollar och keramiska rör. • Städprodukter med EM®: Wipe & Clean – allrengöring som tillför renande hälsosamma mikroorganismer och tar bort dålig lukt. • Probiotika för människor: EM Drink med aroniasmak som alla deltagare kan prova.
Aha Uppskattning logga variant

Aha Uppskattning Gåvokort

Erbjuder ett inspirerande handplockat sortiment av gåvor från noga utvalda leverantörer runt om i landet för en mer hållbar konsumtion och produktion med mindre avtryck på miljön enligt FN:s globala mål nr 12.
Logga Biohumus Sweden - kopia

Biohumus Sweden

Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalen

ihopa_grannbox_petrol

Ihopa

Recoma logga jpg

Recoma

Tillverkar byggskivor av förbrukade vätskekartonger. Se en byggskiva live.
VafabMiljö logo-temp

Vafabmiljö

Från årsskiftet blir det obligatoriskt att sortera ut matavfallet. Kom förbi oss för att höra mer! Dessutom har vi med vår Escape bin – kan du knäcka koderna och få upp kärlet? Pris till dig som lyckas!