CA studiebesök Malmö 2023

Post-event till CA konferensen 1 feb

Datum
2/2
2023
Tid
09:00
- 12:00
Plats
Malmö

Post-event till CA konferensen 1 feb

Välkommen att delta på förmiddagsbesök i cirkulära Malmö med omnejd.

Du kan välja på två alternativ.

Guidad tur med buss:
Besök på Siptex i Malmö samt Returhuset (GIAB) i Staffanstorp.
Begränsat antal personer.

Guidad studiepromenad:
Vi promenerar tillsammans och tittar på Accus skyltkoncept på plats, besöker Swopshop och Gröna mötesplatsen samt Återbruket Mobilia - Malmös första återbruksbasar.

Guidad tur med buss:

Vi besöker Siptex - världens första automatiska storskaliga anläggning för textilsortering

Siptex är en ny länk i den textila värdekedjan. För textilåtervinning i större skala krävs jämn kvalitet och stora volymer. Dagens manuella sortering av textil kan inte matcha marknadens behov av kvalitetssäkrade produkter. Automatiserad sortering är den länk som i dag saknas mellan insamling och högkvalitativ återvinning av textil. Därför kommer Siptex att bidra till ökad cirkuläritet i den textila värdekedjan och stärka Sveriges position som föregångsland inom innovation och cirkulär ekonomi.
Läs mer
Guidad tur med buss:

Vi besöker Returhuset - varuhuset för e-handlares returer och reklamationer

Returhuset är ett varuhus och en e-handel där du enkelt och tryggt kan handla andra e-handlares returer och reklamationer. Bra för plånboken och för vårt klimat! Returhuset ägs av GIAB vars huvudfokus är att förlänga produktens livslängd genom en systematisk process som inkluderar rekonditionering, försäljning, användning av reservdelar från produkter i dåligt skick och donering av osålda produkter lokalt via välgörenhetsorganisationer. Totalt återbrukade GIAB 130 000 produkter under 2021. Samma år blev de valda till årets samhällsaktör inom kategorin hållbarhet av Gullers Grupp och Dagens industri och Returhuset till årets medvetna butik av Prisjakt. Returhuset/GIAB är en sann cirkulär pionjär!
Läs mer
Guidad studiepromenad:

Swopshop® - butiken där kunderna handlar med valutan gröna hjärtan och med gott samvete.

Läs mer
Guidad studiepromenad:

Återbruket Mobilia - återbruksbasar och hållbarhetshub i hjärtat av Malmö

Läs mer