torsdag 23.05.2024

Sveriges nyaste affärstidning – Cirkulära Affärer

30 sep 2019

OM AFFÄRSMÖJLIGHETERNA MED CIRKULÄR EKONOMI

”Cirkulär ekonomi är ett spännande och outvecklat området. Därför är jag övertygad om att det behövs en näringslivstidning som kan förmedla kunskap och inspiration hur affärer kan göras som utgår från den.”

Det säger Ann-Sofie Granzell, chefredaktör och ansvarig utgivare, tillika ordförande för CirEko som äger tidningen.

Cirkulära Affärer är en bred näringslivstidning i och med att cirkulär ekonomi inte är kopplat till någon särskilt bransch. Det märks i premiärnumret där det går att läsa om vitt skilda områden som återbruksupphandling, cykellogistik, vattenbruk och smarta digitala tjänster som sparar på resurser.

Bakom satsningen står CirEko, en nationell näringslivs- och medlemsorganisation non-profit vars mission är att underlätta näringslivets övergång från linjär till cirkulär ekonomi. Dess ordförande är Ann-Sofie Granzell. Hon säger,

”För att nå ut med vårt budskap till företag och organisationer jobbar vi med olika kanaler under varumärket Cirkulära Affärer. Dels arrangerar vi konferenser med samma namn och i våras startade vi nyheter online. Nu hade turen kommit till att sprida berättelser och nyheter på traditionellt analogt sätt.”

Cirkulära Affärer provas att ges ut som prenumerationstidningen. Den ingår också i CirEko-medlemskapet.

TEXT: ANN-SOFIE GRANZELL

Dela artikeln!