torsdag 23.05.2024

Release för sajt som förklarar cirkulära affärsmodeller

18 dec 2020

CirkuläraSverige.se – ett nytt sätt för Sverige att presentera cirkulära aktörer och hur deras affärsmodeller även gynnar leverantör, kund som planeten.

Det är CirEko som står bakom satsningen och utvecklat ett för Sverige nytt sätt att presentera vinsterna med cirkulär ekonomi, med inspiration från Finlands lista på landet mest intressanta cirkulära företag.  

CirkuläraSverige.se gör det möjligt för fler att hitta cirkulära produkter och tjänster samt kompetenser. Upplägget bidrar också till att öka kunskapen om cirkulära affärsmodeller och den nytta det gör för planeten.

Modellen för att presentera Cirkulär Aktör är utformat efter förlagan “Finlands mest intressanta cirkulära företag” och precis som i Finland kommer presentationerna användas som inspirerande exempel i Circula Workshop, en metod som lär ut om de cirkulära affärsmodellerna.  

Cirkulära Kompetensbanken ska göra det enkelt för verksamheter som söker kompetenser i omställningen till en cirkulär ekonomi.

TEXT: ANN-SOFIE GRANZELL

Dela artikeln!