måndag 17.06.2024

Fler handlar på second hand

20 okt 2022

Mindre pengar i plånboken, men också en vilja att handla hållbart och cirkulärt. Det ligger bakom Erikshjälpen Second Hands försäljningsökning senaste kvartalet.

11 procent ökad försäljning jämfört med föregående år kan Erikshjälpen visa upp för sina butiker för främst begagnade kläder. Antalet kunder har ökat med 14 procent och utvecklingen ser ut att fortsätta positivt.

Att handla cirkulärt gör nytta på flera sätt menar organisationen.

– Det ger Erikshjälpen möjlighet att både fortsätta skapa överskott till behövande och att återanvända varor, men också att vara en mötesplats för människor som står långt från samhället, säger Anette Alm Gustafsson verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Insamling av kläder är en kommande flaskhals för att öka omsättning ytterligare. Behovet av gåvor ökar och Erikshjälpen uppmanar nu allmänheten att se över sina möjligheter att skänka mer kläder.

– Vi ser gärna fler som vill hjälpa i svåra tider, både genom att skänka och att handla. På så sätt stöttar man dom i sitt närområde som har ett stort behov av att handla Second Hand, säger Anette Alm Gustafsson.

Anette Alm Gustafsson, Verkställande chef Erikshjälpen Second Hand

Ökning av olika varugrupper under juli-september 2022:

Kläder ­ 24%

Möbler 12%

Hem & Hushåll 13%

Dela artikeln!