lördag 20.07.2024

Åtta av tio akademiker vill ha en tuffare klimatpolitik

7 sep 2023

Sveriges akademiker är missnöjda med politikernas ansträngningar för omställningen för att rädda klimatet. 80 procent menar att politiken bör göra mer genomgående åtgärder enligt en undersökning som fackförbundet Saco låtit Novus opinion genomföra.

– Det är tydligt att det finns en stark önskan om en mer offensiv klimatpolitik. Det borde Sveriges politiker ta till sig. Klimatet är en ödesfråga och Sveriges 1,5 miljoner akademiker en väljargrupp att räkna med, säger Göran Arrius, ordförande för Saco.

86 procent av akademikerna tycker att klimatfrågan och den gröna omställningen är viktig. Ungefär hälften menar också att den egna arbetsplatsen skulle kunna bidra mer.

– Budskapet från Sveriges akademiker är tydligt: Såväl politiker som arbetsgivare måste göra mer för att öka takten i den gröna omställningen. Arbetsgivare behöver ta ett större ansvar inte minst för att kunna attrahera högkvalificerad arbetskraft, säger Göran Arrius.

(HP)

Dela artikeln!