söndag 21.07.2024

Sverige i Europasamarbete för cirkulär omställning

Arthur ten Wolde - vd Ecopreneur.eu, Ann-Sofie Granzell - ordförande CirEko, Manfred Mühlberger - ordförande Ecopreneur.eu. Bilden är tagen i Helsingfors under Världskonferensen för cirkulär ekonomi, WCEF 2019.
17 jan 2020

CirEko, som representant för Sverige, ansluter till medlemsorganisationen Ecopreneur.eu som med säte i Bryssel arbetar för europeiska cirkulära företag.

”Ecopreneur.eu kan framför allt bevaka våra medlemmars intressen i omställningen till en cirkulär ekonomi, men jag ser också att det kan leda till affärssamarbeten mellan våra medlemsföretag och projektsamverkan mellan våra organisationer, säger Ann-Sofie Granzell, ordförande för CirEko.

Övriga organisationer som är medlem är Tyskland med UnternehmensGrün, Österrike med Grüne Wirtschaft, Franskrike med Entreprendre Vert, Nederländerna med MVO Nederland och Belgien med SEA.

Öppet till EU-kommissionen
Ecopreneur.se med medlemsorganisationerna som signatanter har skickat ett öppet brev till EU-kommissionär Frans Timmerman med uppmaning att utforma planen med The Green Deal utifrån den cirkulära ekonomin på ett mycket konkret sätt och som gynnar så kallade gröna företag i Europa.

TEXT: ANN-SOFIE GRANZELL.

Dela artikeln!