Första OnceMore-baserade kollektionen i butik

OnceMore-baserat plagg från Bestseller.
14 jun 2022

Södras satsning på OnceMore – världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial – tar steget in i klädbutiker. Ett samarbete har ingåtts med den globala klädkedjan Bestseller med varumärket Jack & Jones.

I juni lanserades den första klädkollektionen någonsin baserad på OnceMore, sommarsljortor för män, och som säljs i Jack & Jones onlinebutiker.

”Detta är en stor milstolpe för Södra. OnceMore har vuxit från en idé till en banbrytande process – och nu kommer materialet kunna hittas i garderober världen över.”, säger Södras vd Lotta Lyrå.

Med OnceMore omvandlas stora volymer använda textilier till nya kläder och textilier och det är skogen som gör det möjligt. Processen kombinerar vedcellulosa med textilavfall och ger en ren, högkvalitativ textilmassa. Textilen som återvinns kommer exempelvis från hotell och restauranger, men också från gamla plagg. 

Bestseller grundades i Danmark 1990 och säljer sina klädkollektioner i mer än åttahundra butiker i 30 länder, online och genom tusentals partners internationellt. 

”OnceMore är en ny och spännande innovation med stor potential. I takt med att tekniken och kapaciteten skalas upp, kan OnceMore få en mycket positiv effekt. Vi hoppas och förväntar oss att denna OnceMore-baserade Jack & Jones-kollektionen är en början på ett långsiktigt samarbete för en cirkulär modeindustri”, säger Camilla Skjønning Jørgensen, Sustainable Materials & Innovation Manager på Bestseller.

 

Text: Ann-Sofie Granzell
Foto: Södra

Dela artikeln!