måndag 17.06.2024

Science Park Borås leder satsning på hållbara textilsystem

12 nov 2022

För att hitta lösningar på textilbranschens utmaningar har Vinnova nu beviljat 4 miljoner kronor för ett projekt kring planering, mobilisering och design av system inom textilbranschen.

Arbetet kommer att fokusera textilsortering, digital innovation samt hållbar design.

– Uppgiften kräver en mobilisering från många och med ett smart helhetstänk. Högskolan i Borås och Science Park Borås utgör en lämplig oberoende plattform med brett kontaktnät och erfarenhet att jobba utifrån systemperspektiv. Science Park Borås har också ett starkt affärsutvecklingsfokus, vilket är helt avgörande för att kunna bygga hållbara textilsystem runt svensk industri. säger Alexander Alvsilver, handläggare på Vinnova.

Fakta

Projektet ”Hållbart textilsystem – en förstudie för innovativa systemdemonstratorer” finansieras av Vinnova. Projektet drivs av Science Park Borås vid Högskolan i Borås i samverkan med Textilhögskolan, Antrop, RISE Research Institutes of Sweden, Telge Återvinning, Guringo, Ellenability, Wargön Innovation, Nudie Jeans, Klot, Sustainable Fashion Academy, Borås Energi och Miljö, Umeå Universitet, Svensk Handel, TEKO Sveriges textil & modeföretag och Röda Korset.

Henrik Persson

Dela artikeln!