måndag 17.06.2024

Sysav kampanjar för Årets hållbara julklapp

17 nov 2022

Juletid är shoppingtid för många. Men en present behöver inte vara ny för att glädja mottagaren. Det har det kommunala återvinningsföretaget Sysav i södra Skåne tagit fasta på och startar en kampanj för hållbara presenter.

Dessertbestick, julbukett av kålsorter, retro spelkonsol, ljusstakar och second hand-plagg. Där har vi några tips till den som vill fira en hållbara och cirkulär jul.

Återvinningsföretaget Sysav har anlitat ett antal experter som fått komma in med sina bästa tips för julklappar som är bra för klimat och hållbarhet. Resultatet presenterar de i en kampanj online.

–Tanken med kampanjen Hållbara presenter är att utmana presentnormen. Självklart kan man fortfarande ge en gåva, men prova att tänka nytt – fast gammalt. I samarbete med presentproffs har vi därför tagit fram hållbara presenter för olika tillfällen. Den här julen slår vi ett slag för vackra, återbrukade dessertbestick för en riktigt God Jul, säger Susanna Christensson, kommunikatör på Sysav.

Henrik Persson

Dela artikeln!