måndag 17.06.2024

Hon förlänger livet på arbetskläder

Caroline von Post. Foto: Henrik Persson
23 nov 2022

Beskow von Post heter företaget som Caroline von Post är en av delägarna i. De jobbar med kasserade arbetskläder från tvätterier som de förlänger livet på genom främst upcycling.

– Ett exempel är till exempel den här jackan som jag har på mig. Den är gjord av kasserade arbetskläder och nu har jag gjort ett nytt arbetsplagg av den.

För det finns ofta mycket liv kvar i textilier som kasseras och det är ett otroligt resursslöseri menar Caroline von Post. Hon och kollegan designar nya plagg med grunden från återbrukat material. Det händer att de själva syr prototypen men produktionen sker annars lokalt.

– Den här jackan är då producerad i Malmö hos Malmö Industries och där jobbar de personer som kanske annars inte hade haft det så lätt att komma in på arbetsmarknaden. Halil heter skräddaren som har sytt den här jackan. Han kommer ursprungligen från Afghanistan men bor nu i Malmö.

Intresset från marknaden är stort men det krävs fortfarande högra volymer för att få ordentlig fart på affärerna. Företaget är tidigt ute och måste fortfarande utbilda marknaden i vad upcycling handlar om.

Målgruppen är lätt industri exempelvis inom livsmedel eller turism.

– En drömkund vore att få kontrakt med en hotellkedja som på bred front och långsiktigt väljer våra kläder.

Henrik Persson

Dela artikeln!