torsdag 23.05.2024

Södra & OnceMore ny partner för en hållbar textilindustri

Åsa Degerman, manager OnceMore, visar upp plagg av det nya materialet framställt på anläggningen i Mörrum. Foto: Henrik Persson
13 dec 2022

NEST, initiativet för hållbarhet och innovation i textilindustrin med Gina Tricot, Kappahl, Vinnova och Textilhögskolan i Borås bland uppbackarna har nu utökats med Södra Skogsägarna och deras satsning på textil OnceMore.

Genom samverkan mellan näringslivet inkubatorer, investerar och industrin ska entreprenörer ges en skjuts mot att bli internationella tillväxtbolag.

– NEST vilja att skapa en mer hållbar bransch genom att stötta nytänkande entreprenörer inom textil och modeindustrin är så inspirerande och viktigt. Tacksam för att kunna få vara med på ett hörn, säger Åsa Degerman, manager OnceMore®.

Södra arbetar med innovation och hållbarhet inom flera områden, bland annat genom framtagandet av en dissolvingmassa som används för att framställa cellulosabaserade textilfibrer som viskos och lyocell. Södra har även utvecklat en teknik för att återvinna textilavfall, OnceMore®.

Henrik Persson

Dela artikeln!