lördag 20.07.2024

Gomore tar över konkurrenten Snappcar i Sverige

Klara Bergkvist, Sverigechef Gomore.
21 mar 2023

Bildelningstjänsten Snappcar lägger ner sin verksamhet i Sverige och överlåter den till Gomore.

Att privatpersoner kan hyra ut sin bil nyckelfritt genom olika förmedlingar är en marknad som ökar. Modellen fungerar ungefär som den mer kända varianten för bostäder Airbnb. När man inte använder sin bil markerar man på en site att den är tillgänglig för uthyrning och andra kan boka den.

– Vi vill gå först när det kommer till delad mobilitet bland privatpersoner och vi upplever just nu ett enormt momentum där allt fler ansluter sina bilar för uthyrning via vår plattform. säger, Klara Bergkvist, Sverigechef Gomore

Gomore har cirka 180 000 registrerade användare och ungefär 5 000 registrerade bilar. SnappCar Sverige har vid övertaget 90 000 registrerade användare och cirka 6 000 registrerade bilar.

Henrik Persson

Dela artikeln!