torsdag 23.05.2024

Cirkulär startup tar hem investering

Stefanos Papamichailidis och Pontus Albinzon, grundare av Re:Play AB
20 okt 2023

Småländska Re:play har rott hem en investering från en lokal affärsängel för att accelerera innovation och fortsätta utveckla bolaget.

Affärsängelbolaget Kick Capital i sydost investerar en miljon kronor i två unga startups.

Ett av de två företagen som beviljas en första investering från Kick Capital är cirkulära startupen Re:Play.

– Genom finansieringen har Kick Capital gett Re:Play möjligheten att förverkliga sina visioner och accelerera innovationen. Detta är ett kvitto på att deras arbete är innovativt och banbrytande, säger Fredrik Lindblad, vd för Företagsfabriken i Kronoberg AB.

Re:play är ett företag som tillverkar pedagogiska leksaker till förskolan på ett cirkulärt och hållbart sätt genom återbruk i småländska Jät. Företaget ambition är att minska uttag av jungfruliga råmaterial och samtidigt bidra till en beteendförändring hos barnen – som sedan kan inspirera sina föräldrar.

Bland produkterna märks som Bråklådor, Motoriklådor och Reflektionshörn.

Affärsängelsbolaget Kick Capital utgörs av det statliga riskkapitalbolaget Saminvest och 35 regionala affärsänglar. Totalt handlar det om 38 miljoner kronor som under 2,5 år ska investeras i upp till 30 olika startupbolag från sydöstra Sverige.

Dela artikeln!