måndag 17.06.2024

Karlstads cirkulära galleria blir permanent – i kooperativ regi

8 jan 2024

Den cirkulära popup-gallerian Rundgång i Karlstad blir kvar efter nio framgångsrika veckor som gäst i stadskärnan i Karlstad.

– Vi ska ta med oss alla önskemål från popupens besökare och aktörer för att finslipa konceptet ytterligare. Fler aktörer, events och workshops och därmed skapa ett cirkulärt destinationsmål, säger Sandra Boström, Rekoroben, som tillsammans med Frida Edepil, Rabbit Hole vintage ska ta över verksamheten och driva den kooperativt.

Under provperiden har nästan 57 000 personer besökt gallerian, vilket överstiger förväntningarna. Gallerian har också lockat många studiebesök och mediaintresse.

Rundgång startades upp av Karlstads kommun hösten 2023 efter ett medborgarförslag till kommunfullmäktige. Över 40 aktörer har visat upp och provat sina cirkulära koncept och idéer.

Utbudet är secondhand, vintage, remake, reparationer, hyrtjänster, renoverad teknik, svinn- och resurssmarta produkter samt andra varor och tjänster som minskar avfall, utsläpp och påverkan på miljön.

– Det är fantastiskt kul att Rundgång har blivit en succé! Rundgång har gett oss en möjlighet att visa och prata om vad cirkulär ekonomi är, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Under januari plockas popupen tillfälligt ner och återuppstår i februari 2024 i ny regi.

Rundgång i siffror, 1 nov- 31 dec

Besökare: 56 897

Antal produkter sålda: 3 548

Total försäljning: 588 683 kr

Klimatnytta: 21 ton CO2

Antal aktörer: +40

Medieinslag: 13

Studiebesök: 12

Följare på Instagram: 1 721

Dela artikeln!