måndag 17.06.2024

Guide: Kom igång med att sälja begagnat

2 feb 2024

Begagnatekonomin växer och omsatte en miljard i december. Det har blivit inne och naturligt att köpa begagnat. Och det är ju bra – men lika viktigt är det att någon säljer sina avlagda prylar för att marknaden ska fungera.

Att komma igång med att sälja begagnat kan ju också ge ett extra tillskott till hushållskassan i snåla tider. Men hur gör man för bryta isen och sälja sin första pryl? Cirkulära Affärer har frågat en som borde veta, Sofia Hagelin på Tradera.

Guide till att komma igång med att sälja begagnat

  1. Man kan sälja fler saker än man tror. Märkeskläder i gott skick går alltid bra, men även kläder för specifika behov finns det ofta köpare för: tenniskjolen, gummistövlarna och Lululemonfleecen. Och tänkt bredare än kläder. Alltifrån retroporslin, Svenskt Tenn ljusstakar och muminmuggar till fiskegrejer, kameraobjektiv, Nintendo spel och verktyg finns det många som letar efter second hand.
  2. Det är klokt att tänka utifrån säsong. Sälj barnens urvuxna vinteroveraller, skridskorna och ditt skidställ nu och vänta med trädgårdsverktygen, utemöblerna och tältet i några månader till tills det börjar bli säsong för det.
  3. Ta snygga bilder som visar vad du säljer. Se till att ha bra ljussättning. Ta gärna bilder både framifrån, bakifrån och närbilder.
  4. Vara tydlig i rubrik och objektsbeskrivning. Nämn gärna både prylens namn, modellnummer, färg, storlek, material, skötselråd, skick.
  5. Var ärlig och utförlig. Om kvitto finns, skriv det också.
  6. Att våga testa ett lågt utropspris är också bra, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris.
  7. Sprid också din annons i sociala medier – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina saker sålda.

Dela artikeln!