Rekomo startar auktionshus

27 mar 2024

Återbruksaktören Rekomo har över 30 års erfarenhet av begagnad kontorsinredning. Nu breddar Rekomo sitt erbjudande och öppnar auktionshus online.

– Vi vill att det ska vara tillgängligt och attraktivt att handla återbruk, oavsett om man handlar till kontoret eller hemmet. Genom att starta Rekomo Auctions kan vi hitta nya hem till fullt fungerande och snygga möbler och saker som annars kanske hade gått den dystra vägen till återvinning, säger Jonas Åström, VD på Rekomo.

Rekomo köper in möbler från företag, restaurerar vid behov i sina tapetserarverkstäder, och handplockar sedan utvalda möbler till auktionen.

Under 2023 köpte, sålde och hyrde Rekomo ut över 50 000 återbrukade möbler till kunder över hela landet. Försäljningen har bidragit till ett minskat koldioxidutsläpp på 2 750 ton koldioxid, jämfört med nyproducerade alternativ uppger företaget.

– Att handla återbrukat, vare sig det är på auktion eller på något annat sätt, har många fördelar. Inte bara att gör du klimatet en enormt stor tjänst – du skaffar dig också inredning med historia och karaktär, säger Jonas Åström.

Dela artikeln!